Cookies med chokolade og mandler

Cookies med chokolade og mandler

Ret Kage

Ingredienser
  

  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 50 g mandler
  • 150 g sukker
  • 200 g mel
  • 1 æg, stort

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og lad det køle af
  • Hak chokolade og mandler
  • Det hele blandes sammen og formes til kugler på 3-4 cm i diameter
  • Kuglerne placeres på en bageplade med papir og god afstand imellem, de flyder ud – nogle gange mere end andre, alt efter hor stort eller lille æg der er i dejen
  • Ind i ovnen ved 175 grader og vent ca. 10 min men hold lige øje med dem. De skal være lysebrune i kanterne og flade
  • Ud af ovnen med dem og over på en rist så de hurtigt køler af, så bliver de mest sprøde.

Noter

Det bedste ved at bage selv er at man kan vælge hvilket ”fyld” man vil have i sine cookies. 7
Den mørke chokolade kan byttes ud med enhver type chokolade eller chokolade knapper du har i skabet. Prøv også med dumle stykker eller tørret frugt.
Mandlerne kan byttes ud med andre nødder, alt efter hvad man kan lide og hvad man har i skabene eller helt undlades.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering