Karamelsovs, hvor svært kan det lige være?!

Jo det skal jeg lige fortælle dig! Det er ikke nemt når man er mig og tænker det kan jeg da sagtens!

Første forsøg endte med en brændt karamel der var skilt, øv øv. Den røg ud. Okay, sukkeret krystalliserede også helt vildt fordi keg lige stod i mine egne tanker og rørte på bedste vis i sukkeret – og hvad får man altid af vide til jul med de brunede kartofler? LAD VÆRE MED AT RØRE I SUKKERET! Det gælder også her…

Nå, andet forsøg blev meget bedre! Flot mørk farve, lækker konsistens men ad! Brændt karamel igen. Så kunne det da også bare være ligemeget med den dumme karamel sovs!

Men men men… man skal jo rejse sig fra den hest man er faldet ved, eller er det et træ? Visse vasse, jeg prøvede igen.

Tredje forsøg! Lisbet, hold nu øje med farven! Du må ikke røre i sukkeret før der skal smør i, husk at mål alt af på forhånd. Tjek, tjek, tjek. Men alligevel så sovsen skilt ud, sukkeret krystalliserede og måtte opvarmes igen, karamellen blev siet og glasset manglede et låg.

Men det lykkedes! En lækker lys karamel sovs! Ikke brændt, uden klumper, nu med låg på og hvad glemte jeg så!? Saltet! Så det blev ikke en saltet karamelsovs, men den smager godt alligevel.

Nå, og hvad består denne lækre karamelsovs så af?

150 g sukker eller rørsukker

1,25 dl vand

80 g smør

1 dl fløde

0,5 tsk salt

Sukker og vand blandes i en gryde og varmes op- UDEN AT RØRE I DET!

Lad sukkeret koge til det får en gylden farve og tag gryden af varmen.

Tilsæt smørret, men pas på for det kan sprutte og boble voldsomt op. Lad smørret smelte og tilsæt fløde.

Rør det hele sammen til en jævn sovs, sæt evnt gryden tilbage på varmen hvis sovsen ikke helt vil samle sig.

Tilsæt saltet og hæld sovsen på glas.

Opbevar karamelsovsen i køleskabet i op til 1 uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.