49/52 – The bread of the World

Jeg har fået den flotteste mørkeblå Ankarsrum røremaskine til min fødselsdag og den skulle selvfølgelig afprøves hurtigst muligt. Så i morges startede jeg ud med at bage verdens brødet. Det er et brød der er sammensat ud fra algoritmer for at finde frem til de ingredienser der bruges i de fleste brødopskrifter i verdenen. Jeg syntes det er så fin en ide at lave et brød som folk fra hele verdenen har en relation til. Du finder historien og opskriften her.

Dejen er meget tynd og klistret, men det fungerer egentlig ok. Dog har jeg ikke fulgt opskriften helt – surprice! Jeg havde intet speltmel så det erstattede jeg af hvedemel og den sidste hævning på 12 timer sprang jeg over fordi tiden drillede. Men jeg fik alligevel et anstændigt brød ud af det. Det er lyst og rustikt, saftigt og fuld af kerner. Jeg tror måske vi skal forsøge med dette brød igen en dag.

Om ik andet, så er jeg ret vild med historien og tankerne bag brødet. Tænk at vi er ikke mere forskellige end at vand, mel og salt kan binde os sammen.

3 kommentarer

  1. Tak for dit inspirerende indlæg, men desværre fungerer link’et ikke længere, og jeg har generelt svært ved at finde opskriften nogen steder (hverken Ankarrum eller andre steder).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.