Kanelsnegle

Bløde, snaskede og uden tørre kanter

Kanelsnegle

Samlet tid 45 min
Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 1,5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør blødt
  • 0,5 tsk salt
  • 350 g mel

Fyld

  • 4 tsk kanel
  • 75 g smør
  • 75 g brun farin eller almindelig sukker

Glasur

  • 75 g flormelis + lidt vand

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt sukker og salt
  • Tilføj smør og æg
  • Tilsæt melet lidt ad gangen så smørret kan arbejdes ud i dejen
  • Rør og ælt dejen i 10 min til dejen er jævn, og lækker at arbejde med. Dejen skal være blød og klistre lidt
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min
  • Bland kanel, smør og brun farin allerede nu, så bliver smørret blødt og det er nemmere at blande massen
  • Ælt dejen let igennem og rul dejen ud på et meldrysset bord til 25*35cm sådan ca
  • Smør kanelsmørret på dejen, men stop 2 cm fra kanten påden ene lange side
  • Rul dejen sammen på den lange led
  • Del rullen i 12 stykker, ca 3 cm bredde
  • Bag kanelsneglene i en lille bradepande eller springform. Jeg Brugte en grillbakke, 28*18 cm
  • Bag sneglene i 12-15 min ved 200 grader uden varmluft
  • Lad kanelsneglene køle af og pynt med glasur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering