Yndlings brunkager

Brunkager er for mig den bedste småkage, den er fyldt med smag, er sprød og holder sjældent ret længe i kage dåserne…

Denne opskrift er fra min oldemor og har derfor gået i arv en del gange og bagt et utal af gange. Jeg har ikke set andre opskrifter med samme fremgangsmåde som denne, men jeg ændrer ikke på mine brunkager.

Brunkager

500g lys sirup -mørk sirup kan også bruges, kagerne bliver bare lidt mørkere

200g margarine -eller halv margarine, halv svinefedt

100g sukker

2 tsk. Stødt kanel

2 tsk. Stødte nelliker

1 tsk. Potaske som røres ud i 2 spsk hvidtøl eller kold kaffe – vand kan også bruges

100g appelsinskal -hakket, de der små pakker fra supermarkedet fungerer rigtig fint

100g smuttede, hakkede mandler

Alle ingredienserne blandes sammen i en stor gryde og koges op, ikke bulder koge, men så det hele er smeltet og gennemvarmet.

Det hele stilles til afkøling til det er finger varmt inden første gang mel tilsættes

500g mel kommes i blandingen og røres godt sammen – frygt ej, det skal være noget lidt klistret stads

Dejen stilles på køl til næste dag

Ekstra 125-250g mel kan tilsættes hvis dejen er for klæg, ikke til at rulle til tykke pølser

Dejen rulles til tykke pølser, ca. 5 cm i diameter og stilles på køl eller lægges i fryseren til de er hårde. Tril dem af og til så de bliver runde

Dejen skæres i tynde skiver på en pålægs maskine, brødskærer eller med en skarp kniv -denne dej duer ikke til at udstikke, det tager også alt for lang tid

Bages på bagepapir 7-9 min. ved 200 grader. Når de tages ud af ovnen er de stadig bløde, men de bliver sprøde når de er kølet af

Når de er helt kolde er der i en kagedåse med dem – Velbekomme

Brunkager – lidt tykke, men stadig lækre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.