Oldemor kom forbi med nogle ting fra hendes skabe, som hun ikke får brugt mere. Deriblandt var denne opskrift på en krydderkage, som altid er blevet bagt i en hjerteform – som jeg har fået til deling med Anna.
I familien hedder kagen Niels Jørgens hjerte, men for os så kan den kun hedde Oldemors hjerte. Kagen er en dejlig krydret kage der passer godt med en kop stræk kaffe.
![](https://byhjorth.dk/wp-content/uploads/2019/09/D2EBE8CB-D038-4FA9-8F62-BB6212968FBA.jpeg)
Hjertekagen
Ingredienser
- 75 g margarine eller smør, blødt
- 90 g sukker
- 2 æg
- 180 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nelliker
- 1 tsk stødt kardemom
- 1,5 dl mælk
Fyld og pynt
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du
- Margarine og sukker piskes sammen
- Tilsæt æggene, et af gangen og rør godt i mellem
- De tørre ingredienser blandes sammen og røres sammen med massen
- Tilsæt mælk og blandt det hele godt sammen
- Bages ved 175 grader i 30-35 min i en smurt form
- Lad kagen køle af og del kagen i to
- Pisk fløden til skum og smør det imellem bundene og server
Seneste kommentarer