Hjertekagen

Oldemor kom forbi med nogle ting fra hendes skabe, som hun ikke får brugt mere. Deriblandt var denne opskrift på en krydderkage, som altid er blevet bagt i en hjerteform – som jeg har fået til deling med Anna.

I familien hedder kagen Niels Jørgens hjerte, men for os så kan den kun hedde Oldemors hjerte. Kagen er en dejlig krydret kage der passer godt med en kop stræk kaffe.

Hjertekagen

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 55 min
Ret Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 75 g margarine eller smør, blødt
  • 90 g sukker
  • 2 æg
  • 180 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt kardemom
  • 1,5 dl mælk

Fyld og pynt

  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Margarine og sukker piskes sammen
  • Tilsæt æggene, et af gangen og rør godt i mellem
  • De tørre ingredienser blandes sammen og røres sammen med massen
  • Tilsæt mælk og blandt det hele godt sammen
  • Bages ved 175 grader i 30-35 min i en smurt form
  • Lad kagen køle af og del kagen i to
  • Pisk fløden til skum og smør det imellem bundene og server

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering