Skolerugbrød, ligesom dem fra skoleboden

Elsket, hadet, savnet og glemt men ikke helt uberettiget i madpakken. Halveret og fyldt med en ostehaps – indrøm det bare, du gjorde det også

Skolerugbrød

Ret Brød, For børn, Til madpakken/skovtur
Antal 40 stk

Ingredienser
  

  • 1000 g rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 250 g fuldkornsrugmel
  • 1 spsk sirup eller honning evnt malt sirup
  • 50 g gær
  • 6 dl kærnemælk
  • 6 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 50 g smør smeltet, til “pynt”

Sådan gør du
 

  • Bland fuldkornsrugmel og vand og giv det et kort opkog og tilsæt derefter kærnemælk.
  • Når blandingen er kølet af til håndvarm, opløses gæret og de andre ingredienser blandes i, og dejen æltes sammen til en jævn masse
  • Lad dejen hæve lunt en times tid
  • Del dejen i 4 klumper og rum hver klump ud til 1 meters længde og skær pølsen i stykker af 10 cm. eller del hver klump i 10 stykker og form dem til små brød/pølser
  • Pensel hvert brød med smeltet smør inden i sættes i en bradepande. Pensel alle sider da det gør da brødene ikke vokser sammen under hævning og bagning. Sæt brødene tæt på pladen
  • Lad brødene hæve lunt i 30 -45 min
  • Pensel brødene med smeltet smør og drys evnt med havregryn, birkes, sesam eller hvad der lige er i skabet
  • Bages ved 200 grader i ca. 30 min
  • Lad brødene køle af på en rist og frys dem evnt herefter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering