Mørdej til tærte

Mørdej eller tærtedej- sprød og smuldrende.

Mørdej til tærte

Hvis du laver en “mad tærte” så lader du bare værre med at putte sukker i.
Ret Opskrifter
Antal 1 tærte

Ingredienser
  

  • 3 dl mel
  • 0,5 dl sukker
  • 100 g margarine koldt
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Margarinen nuldres hurtig ud i melet
  • Det hele blandes hurtig sammen til en fast dej uden at ælte
  • Dejen stilles kold i en halv time inden det rullers ud
  • Forbages 10 min ved 175 grader
  • Kom det ønskede fyld i og bag tærten 20-30 min alt efter fyld
  • Rul dejen ud og put den i et tærtefad. Prik dejen med en gaffel for at undgå den buler op på midten

Den hurtige måde

  • Bland mel, sukker og salt i foodprocessoren
  • Skær smørret i tern og tilsæt det til melet og blend til det ligner rasp
  • Pisk ægget sammen og tilsæt det lidt af gangen
  • Kør maskinen til dejen begynder at samle sig
  • Ud på bordet med dejen og tryk dejen sammen

Noter

Til en “madtærte” undlades sukkeret og der kommes 0,5 tsk salt i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering