Brødymer

Da jeg gik på efterskole i det vestjyske så fik vi nogle gange brødymer. Jeg syntes det lød så forfærdeligt at jeg faktisk ikke havde lyst til at spise det. De tanker blev gjort til skamme, for det er altså en ret skøn ret, eller nok nærmere dessert eller mellemmåltid? Jeg tror ikke helt det kan betegnes som et hovedmåltid.

Men hva… hvad er der ikke at elske? En cremet kølig masse med chokolade stykker og ymerdrys.

Jeg bliver lidt nostalgisk af denne ret, lidt ligesom med pandekager. Der er bare noget mad der bringer minder frem om en tid, tilstand, sted eller mennesker der har haft en betydning. Jeg tror at de fleste der har gået på efterskole kan genkende følelsen af en bekymrings fri tilværelse og troen på at kunne alt hvad man sætter sig for.

Men nu til det det handler om- brødymer.

1 dl fløde pisket til blød flødeskum sammen med

1 spsk sukker

1 liter tykmælk – ja det var det jeg fik af vide af køkkendamerne

Toppes med ymerdrys og hakket, mørk chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.