
Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 0,5 kg grønne tomater
- 0,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 350 g rørsukker
- 2 spsk vanillesukker
- 1 stang vanille
- ingefær ca halv tommeltot størrelse
Sådan gør du
- Tomaterne prikkes med en tynd pålægs gaffel, tre-ben eller kødnål. Tomaternes skind skal være helt gennem hullet så tomaterne bliver “møre” og bløde
- Bland eddike, vand, sukker og vanille i en gryde og varm det op til sukkeret er smeltet
- Tilsæt tomaterne og lad den simre i 15-30 min alt efter tomaternes størrelse. Lad det simre til tomaterne virke møre
- Efter 10-20 min tilsættes ingefær
- Hæld tomaterne på skoldede glas og dæk tomaterne med lagen. Skær vanillestangen i stykker så hvert glas kan få et stykke i. Sæt straks låg på
Noter
For at forlænge holdbarheden så bruger jeg atamon til at skylde de skoldede glas i.