Jeg er ikke så vild med pebernødder, men derfor skal mine drenge jo ikke snydes for dem. Så her er en opskrift på en lille portion så selv de mindste kan holde koncentrationen fra start til slut.
Pebernødder
Krydrede pebernødder der lige passet til en pladefuld.
Ingredienser
- 75 g sukker
- 75 g smør
- 150 g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,25 tsk hvid peber
- 0,5 tsk stødt kardemom
- 0,5 tsk stødt kanel
- 1 spsk fløde eller vand
Sådan gør du
Uden køkkenmaskine
- Smør og mel smuldres sammen til det ligner rasp
- Alle tørre ingredienser tilsættes og blandes i
- Tilsæt vand og mas dejen sammen til en klump med hænderne, varmen fra hænderne gør at smørret bliver blødt og dejen kan hænge sammen
- Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time til dagen efter- alt efter hvor lang tid du har. Og har du ikke tid, så spring hviletiden over
- Dejen rulles til fingertykke pølser og skæres i små stykker af ca 1 cm. Put dem på bageplade med papir
- Bag pebernødderne i ca 10 minutter ved 180 grader
Den ultra nemme måde
- Smør og mel køres til smulder på en foodprocessor
- Tilsæt resten af ingredienserne og kør kort på maskinen
- Brug hænderne til at samle dejen til en kugle. Varmen fra hænderne gør smørret blødt og får dejen til at hænge sammen
- Lad dejen hvide i køleskabet hvis du har tid, alt fra 1 time til 1 dag.
- Tril dejen til lange fingertykke pølser og skær dem i 1 cm stykker. Placer på bageplade med papir
- Bages i ca 10 minutter ved 190 grader
Seneste kommentarer