Elsket, hadet, savnet og glemt men ikke helt uberettiget i madpakken. Halveret og fyldt med en ostehaps – indrøm det bare, du gjorde det også
Skolerugbrød
Ingredienser
- 1000 g rugmel
- 300 g hvedemel
- 250 g fuldkornsrugmel
- 1 spsk sirup eller honning evnt malt sirup
- 50 g gær
- 6 dl kærnemælk
- 6 dl vand
- 1 spsk salt
- 50 g smør smeltet, til “pynt”
Sådan gør du
- Bland fuldkornsrugmel og vand og giv det et kort opkog og tilsæt derefter kærnemælk.
- Når blandingen er kølet af til håndvarm, opløses gæret og de andre ingredienser blandes i, og dejen æltes sammen til en jævn masse
- Lad dejen hæve lunt en times tid
- Del dejen i 4 klumper og rum hver klump ud til 1 meters længde og skær pølsen i stykker af 10 cm. eller del hver klump i 10 stykker og form dem til små brød/pølser
- Pensel hvert brød med smeltet smør inden i sættes i en bradepande. Pensel alle sider da det gør da brødene ikke vokser sammen under hævning og bagning. Sæt brødene tæt på pladen
- Lad brødene hæve lunt i 30 -45 min
- Pensel brødene med smeltet smør og drys evnt med havregryn, birkes, sesam eller hvad der lige er i skabet
- Bages ved 200 grader i ca. 30 min
- Lad brødene køle af på en rist og frys dem evnt herefter
Seneste kommentarer