6/52 – Koldthævede boller

De ultimative nemmeste boller du kan bage, det tager 5 min at mikse dejen, så om morgenen er det kun at tænde ovnen, klaske nogle dej klumper på pladen, ind i ovnen, bryg theen og så er der friske boller. Nemmere bliver det ikke.

Det er ikke de flotteste eller mest ensartede boller, men smagen fejler ikke noget.

Morgenboller

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 28 min
Antal 20 stk

Ingredienser
  

  • 15 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 g salt
  • 850-900 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt salt og mel og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret klistret, så brug en grydeske. Dæk skålen med husholdningfilm eller låg og sæt den i køleskabet natten over
  • Forvarm ovnen til 240 grader/varmluft
  • Brug en ske til forsigtigt at tage så meget dej ud til det antal boller, du vil bage
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir
  • Sænk temperaturen til 210 grader og bag bollerne i 15 minutter

Noter

Dejen kan holde sig op til 5 dage i køleskabet. Jo længere den står, jo mere surdejs smag for bollerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering