5/52 – Fødselsdags boller

Selv om ingen af os har fødselsdag, så må der gerne bages bløde fødselsdags boller

Vores fantastiske sundhedsplejerske gav mig denne skønne opskrift på bløde, luftige fødselsdagboller. Den er for god at holde for sig selv. Prøv den, det bliver ren børnefødselsdag med flag og varm kakao med flødeskum.

I dag var mindste barnet så sød at sove uden at skulle være i mine arme, så jeg skyndte mig at afprøve denne opskrift. Den har bestemt ikke skuffet mig! Det bedste er at den ikke skal æltes, så der er minimal oprydning bagefter og den store på 2,5 år kan også være med.

De blødeste fødselsdags boller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 42 minutter
Ret Brød
Antal 12 stk

Ingredienser
  

 • 3 dl mælk
 • 50 g smør eller margerine
 • 2 æg
 • 50 g sukker
 • 50 g gær
 • 1 tsk salt
 • 500 g mel

Sådan gør du
 

 • Opløs gæret i den lune mælk og bland resten i Rør det sammen til en jævn dej, dejen er meget våd og klistret
 • Sæt bollerne på bageplade med skeer
 • Lad hæve 10 min
 • Bages ved 200 grader i ca 12 min

Så er det bare frem med den varme kakao og flødeskummet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering