44/52 – Vanille muffins

Jeg har ledt efter en god vanille muffin som kunne fyldes med forskellige ting, farves som jeg havde fantasi til eller bare være en lys lille lækker sag.

Den er her! Dog blev alle ikke som ønsket, for jeg skulle jo lige prøve at fylde dem med en rabarber kompot ting – det er altså noget juks, men det smager godt. Den ene halvdel fik en dygtig skefuld rabarber og den anden halvdel blev bagt som uden noget.

Så selv om endte lidt i nogle panik beslutninger, så blev de altså rigtig gode. Prøv at tænk hvad det kan blive til hvis jeg lige koncentrerer mig… Det må jeg prøve næste gang.

Vanille muffins

Ret Kage
Antal 24 stk

Ingredienser
  

  • 150 g smør stuetemperatur
  • 400 g sukker
  • 3 æg
  • 370 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl surmælks produkt ymer, tykmælk, cremefraiche, neutral yoghurt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader ved almindelig ovn og sæt 24 muffin forme på en plade
  • Smør, sukker og vanille piskes godt sammen
  • Tilsæt 1 æg af gangen og pisk det godt inden det næste æg tilsættes
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
  • Tilsæt skiftevis mel blandingen og surmælksprodukt af et par gange og pisk det forsigtigt ind i dejen
  • Fyld papirsformene ca. 2/3 dele med dej
  • Kagerne bages i 15-18 minutter, tjek med en kødnål for at tjekke at de er færdige
  • Afkøl kagerne helt inden de pyntes og serveres

Noter

Kagerne kan pyntes med nærmest alt. Frosting, mousse eller bare spises som de er.

Jeg er sikker på at dejen også kan bruges som bund i en større kage med mousse eller som skærekage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering