Sådan en tærte er nu god!
Men jeg har aldrig før lavet bunden selv. Jeg har taget den lette løsning og købt en rul-ud dej- men det er så sidste gang jeg har gjort det!
![](https://byhjorth.dk/wp-content/uploads/2019/02/ACD84CC9-C6EF-4613-96DB-129F44FE5F43-1024x768.jpeg)
Jeg har troet at det var besværligt, tidskrævende og umuligt at lykkes med, men ved du hvad!?
Min tærte dej lykkedes i første forsøg! Ja jeg er stolt af mig selv!
Opskriften finder du her under.
Og da min tærte er en mad tærte så er der ikke sukker i og jeg brugte ca 50g grahamsmel og resten hvedemel.
![](https://byhjorth.dk/wp-content/uploads/2019/02/724425D4-4795-40D2-98FD-87E6A13F29EE.jpeg)
Mørdej til tærte
Ingredienser
- 3 dl mel
- 0,5 dl sukker
- 100 g margarine koldt
- 1 æg
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Margarinen nuldres hurtig ud i melet
- Det hele blandes hurtig sammen til en fast dej uden at ælte
- Dejen stilles kold i en halv time inden det rullers ud
- Forbages 10 min ved 175 grader
- Kom det ønskede fyld i og bag tærten 20-30 min alt efter fyld
- Rul dejen ud og put den i et tærtefad. Prik dejen med en gaffel for at undgå den buler op på midten
Den hurtige måde
- Bland mel, sukker og salt i foodprocessoren
- Skær smørret i tern og tilsæt det til melet og blend til det ligner rasp
- Pisk ægget sammen og tilsæt det lidt af gangen
- Kør maskinen til dejen begynder at samle sig
- Ud på bordet med dejen og tryk dejen sammen
Noter
Fyldet blev et halvt broccoli hoved, 1 porre, en pakke bacon i tern. Det hele blev stegt på panden kort, bacon først. Krydret med lidt soya, timian og cayennepeber.
Og ægge blandingen bestod af 3 æg, ca 50g hytteost, 1,5 dl fløde og lidt peber.
I med fyldet, på med æggesnasket også i ovnen i 20 min.
Seneste kommentarer