Stenalderbrød

Jeg fik lige lyst til noget sundere til om eftermiddagen end den snart obligatoriske kage…

Valget faldt på stenalderbrød. Efter at have set flere opskrifter rundt omkring, så blev det til en sammensætning af flere og i en mængde der passer til mig. Portionen er ikke ret stor, men hellere bage igen, end smide ud.

Stenalderbrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Brød, Forside

Ingredienser
  

  • 100 g mandler med skal
  • 200 g blandede frø og kerner solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner osv.
  • 0,25 dl rapsolie
  • 0,25 dl vand
  • 0,25 dl loppefrøskaller
  • 1 dl gulerødder fint revne
  • 0,5 tsk salt
  • 2 æg

Sådan gør du
 

  • Dagen før du vil bage lægges mandlerne i blød i vand, i køleskabet. Mandlerne svulmer op og bliver mere saftige og lækre.
  • Så blev det bage dag – æggene piskes let sammen med en gaffel og resten af ingredienserne blandes i. Det skal hverken æltes eller pistes, bare blandes godt
  • En rugbrødsform fores med bagepapir og massen hældes i
  • Bages i oven ved 160 grader i ca. 1 time. Kig evnt. til det undervejs
  • Lad brødet køle af inden det skæres ud. Jeg skærer hele brødet i skiver af en gang og opbevarer i en bøtte i køleskabet og noget i fryseren, så holder det nemlig længere

Noter

Personligt bryder jeg mig ikke om græskarkerner, så derfor undgår jeg dem i alt jeg bager. Jeg erstatter dem med andre kerner for at opnå samme mængde. 
Mandlerne kan også skiftes ud med valnødder, hasselnødder eller måske en blanding, alt efter hvad du selv er til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering