Det her er en kage der minder lidt om brownie, lidt om en mud cake og lidt om konfekt. Men en ting er sikker, man har ikke brug for mere end et stykke af denne kage. Den er meget fyldig i smagen og tæt i konsistensen. Jeg vil prøve den igen til jul som en del af konfekt fadet.
Rocke road kage
Ingredienser
Kagen
- 115 g smør
- 60 g kakaopulver
- 200 g brun farin
- 1 stort æg sammen pisket
- 60 g hvedemel
- 1,25 dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
Topping/fyld
- 100 g hakkede valnødder
- 175 g mørk chokolade
- 80 g mini skumfiduser eller de store skåret i tern
- 175 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd et fad med bagepapir (20x20cm)
- Rør smør og kakaopulver sammen i en gryde ved lav varme, til smørret er smeltet og dejen er blank og uden klumper
- Tag gryden af varmen, og tilsæt farin, æg, mælk og vanilje i, til det kun lige er blandet sammen
- Fordel dejen jævnt i fadet
- Bages i 25-30 minutter, eller til du kan stikke en kødnål i dejen, uden at dejen hænger ved
- Tag kagen ud af ovnen, og drys et jævnt lag af skumfiduser, hakkede nødder og chokolade over. Bland det lidt sammen på kagen
- Tilbage i ovnen, i ca 3 minutter, til skumfiduserne er gyldne i kanterne, og chokoladen er smeltet
- Lad kagen køle på en rist i ca 1 time, inden den kommes på køl til den er helt kold
- Når kagen er helt kold, kan den skæres i 12 pæne stykker
Seneste kommentarer