Jeg så et sted på det store internet, en der lavede marengs i mikroovnen. Jeg har længe taget tilløb til at afprøve det selv og nu fik jeg lysten, tiden og overskuddet.
Det er altså ret sjovt at lave, men de smager ikke som klassiske kyskager/marengs. De er meget tørre og smuldre meget nemt. Men som en hurtig kage aktivitet til børnene, er det super!
Kyskager, marengs eller sukker skyer?
De ultimativt sjoveste ''marengs'' men ikke de bedste på smag
Ingredienser
- 20 g æggehvider
- 150 g flormelis
Sådan gør du
- Æg og sukker æltes sammen til det føles som modellervoks. Tilsæt evnt lidt mere flormelis eller hold igen med det sidste, for at få en mast modellerbar masse
- Form massen til små kugler, 1,5-2 cm i diameter. Placer dem på mindre stykker bagepapir, på en tallerken der tåler mikroovn
- Ind i mikroovnen i 60-80 sek. til de er hævet godt op. Vent 30-60 sek. med at åbne ovnen, for åbner du den for hurtigt falder kagerne sammen
Noter
Det er altså ret sjovt at lave, men de smager ikke som klassiske kyskager/marengs. De er meget tørre og smuldre meget nemt. Men som en hurtig kage aktivitet til børnene, er det super!
Seneste kommentarer