Madbrød med ricotta fyld

Madbrød med ricotta fyld

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 31 minutter
Ret Brød

Ingredienser
  

  • 20 g gær
  • 1,25 dl lunken vand
  • 0,5 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 250 g hvedemel ca
  • 100 g ricotta eller hytteost
  • timian eller hvad du kan lide
  • sesamfrø hvide eller sorte

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie
  • Tilsæt melet lidt af gangen til dejen er samlet
  • Ælt dejen til den bliver smidig
  • Lad dejen hæve tildækket af film eller en pose i 45 min.
  • Slå dejen ned og del dejen i 3. Tril hver del til en pølse på ca. 30 cm. Rul dejen flad
  • Smør ricotta eller hytteost på dejen i en stribe på midten. Drys med timian
  • Fold siderne ind mod midten uden at lukke fyldet helt inde
  • Lad brødene hæve på en bageplade til dobbelt str, det tager nok 30 min
  • Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 min

Noter

Brødet smager bedst når det er lunt. Fyld brødene med lige det du har lyst til.
Feta, pesto, soltørrede tomater, oliven ja lige det du har i nærheden.
Jeg lave en med ricotta og timian, en med ricotta og frisk basilikum og en med hytteost og røget paprika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering