Madbrød med ricotta fyld
Ingredienser
- 20 g gær
- 1,25 dl lunken vand
- 0,5 tsk sukker
- 1,5 tsk salt
- 0,5 dl olivenolie
- 250 g hvedemel ca
- 100 g ricotta eller hytteost
- timian eller hvad du kan lide
- sesamfrø hvide eller sorte
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie
- Tilsæt melet lidt af gangen til dejen er samlet
- Ælt dejen til den bliver smidig
- Lad dejen hæve tildækket af film eller en pose i 45 min.
- Slå dejen ned og del dejen i 3. Tril hver del til en pølse på ca. 30 cm. Rul dejen flad
- Smør ricotta eller hytteost på dejen i en stribe på midten. Drys med timian
- Fold siderne ind mod midten uden at lukke fyldet helt inde
- Lad brødene hæve på en bageplade til dobbelt str, det tager nok 30 min
- Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 min
Noter
Brødet smager bedst når det er lunt. Fyld brødene med lige det du har lyst til.
Feta, pesto, soltørrede tomater, oliven ja lige det du har i nærheden.
Jeg lave en med ricotta og timian, en med ricotta og frisk basilikum og en med hytteost og røget paprika.
Seneste kommentarer