46/52 – Madbrød igen

Ja man skulle jo tro der havde været tilbud på mel og gær, men det er bare mig der har fået en stor lyst til at bage brød igen.

I dag er det blevet til 3 små madbrød med ricotta fyld, det er ikke så dårligt!

En med ricotta og timian, en med ricotta og frisk basilikum og den sidste blev med hytteost og røget paprika. Det gode ved et brød som dette er at du kan fylde det som du har lyst, forme som du har ideer til og spise det som det er eller til lidt lækre småretter.

Madbrød med ricotta fyld

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 31 minutter
Ret Brød

Ingredienser
  

  • 20 g gær
  • 1,25 dl lunken vand
  • 0,5 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 250 g hvedemel ca
  • 100 g ricotta eller hytteost
  • timian eller hvad du kan lide
  • sesamfrø hvide eller sorte

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie
  • Tilsæt melet lidt af gangen til dejen er samlet
  • Ælt dejen til den bliver smidig
  • Lad dejen hæve tildækket af film eller en pose i 45 min.
  • Slå dejen ned og del dejen i 3. Tril hver del til en pølse på ca. 30 cm. Rul dejen flad
  • Smør ricotta eller hytteost på dejen i en stribe på midten. Drys med timian
  • Fold siderne ind mod midten uden at lukke fyldet helt inde
  • Lad brødene hæve på en bageplade til dobbelt str, det tager nok 30 min
  • Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 min

Noter

Brødet smager bedst når det er lunt. Fyld brødene med lige det du har lyst til.
Feta, pesto, soltørrede tomater, oliven ja lige det du har i nærheden.
Jeg lave en med ricotta og timian, en med ricotta og frisk basilikum og en med hytteost og røget paprika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering