Koldskål – Super nem!

Det kan dårlig betegnes som en opskrift, måske mere en fremgangsmåde. Kald det hvad du vil, men hvis du heller ikke orker at måle, piske, piske, måle, piske osv med trætte sultne børn, så prøv denne udgave af koldskål- den er hurtige end at rende i butikken- hvis du da har tingene hjemme.

Men nå… tilbage til koldskålen

Du tager med højre hånds tommel og pege… Nej vent, er det med venstre? Ligemeget!

Du tager:

  • 0,5 liter kærnemælk
  • 0,5 liter tykmælk eller ymer
  • 4 spsk flormelis, smag dig frem til mængden der passer til dig
  • 2 tsk vanillesukker, igen- smag dig frem
  • 1 spsk citron saft, jeg brugte autocitron- den i plastic citronen

Nå, start med 2-3 dl kærnemælk hvor sukker og vanille røres i til sukkeret er opløst. Jeg blender det i en stor kande, for så er serveringen også meget nemmere, kald mig doven eller smart, jeg gør hvad der virker for mig.

Så tilføjer du resten af kærnemælken, tykmælken og citron saften og blander det sammen- også er der koldskål! Det er da nemt.

Panik topping skulle der til da vi var løbet tør for kammerjunkere, men det fik vi også løst.

Jeg brugte ca… 25g smør, 0,5 dl sukker og 2 dl havregryn sådan ca.

Smørret smeltes og sukker og havregrynene tilsættes. Bland det hele sammen og lad sukkeret smelte – også er der panik topping.

Billeder fra i dag må du drømme om, for det hele blev spist inden jeg nåede at tage billeder- sådan går det når alle er trætte efter en skøn dag med fødselsdage/havefest med helstegt gris, lækre salater, fantastisk vejr og dejlige mennesker.

Men dagen efter stod menuen igen på koldskål- og denne gang nåede jeg at tage et enkelt billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.