42/52 – Knækbrød

Her hjemme har jeg ikke endnu lykkes at lave det som knækbrød, det ender altid som kiks, men det er jo også ligemeget, for kiksene kan bedre være i madpakken.

Ældste arvingen er meget glad for dem, så de holder sjældent ret længe i kagedåsen. Men så laver vi bare en portion mere.

Opskriften finder du her under, den er ikke meget anderledes end alle andres knækbrøds opskrift, dog er der mere havregryn og mindre mel i – simpelthen fordi der ikke lige var mere mel i dag. Ja jeg forstår heller ikke hvordan det dog kunne ske! Jeg troede der var en pose mere på lager, men der har vi så også brugt.

Knækbrød / kiks

Knækbrød eller kiks- alt efter størrelsen. Opskriften passer til to bageplader. Brug de kerner og frø du kan lide.
Ret Brød

Ingredienser
  

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl spelt flager
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 1/2 dl rapsolie
  • 2 dl vand

Sådan gør du
 

  • Blandes godt sammen med en dejskraber
  • Del dejen i to, rul ud mellem to stykker bagepapir og skær i passene størrelser med en pizzaskærer
  • Bages ved 190grader i 15-19 min alt efter ovnen
  • De er færdige når de er lysebrune i kanten
  • Lad dem køle af på rist og “knæk” dem. Kan opbevares i lufttæt beholde

Noter

Loppefrøskallerne kan sagtens undlades

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering