Bløde, snaskede og uden tørre kanter
Kanelsnegle
Ingredienser
Dej
- 1,5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 tsk sukker
- 75 g smør blødt
- 0,5 tsk salt
- 350 g mel
Fyld
- 4 tsk kanel
- 75 g smør
- 75 g brun farin eller almindelig sukker
Glasur
- 75 g flormelis + lidt vand
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt sukker og salt
- Tilføj smør og æg
- Tilsæt melet lidt ad gangen så smørret kan arbejdes ud i dejen
- Rør og ælt dejen i 10 min til dejen er jævn, og lækker at arbejde med. Dejen skal være blød og klistre lidt
- Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min
- Bland kanel, smør og brun farin allerede nu, så bliver smørret blødt og det er nemmere at blande massen
- Ælt dejen let igennem og rul dejen ud på et meldrysset bord til 25*35cm sådan ca
- Smør kanelsmørret på dejen, men stop 2 cm fra kanten påden ene lange side
- Rul dejen sammen på den lange led
- Del rullen i 12 stykker, ca 3 cm bredde
- Bag kanelsneglene i en lille bradepande eller springform. Jeg Brugte en grillbakke, 28*18 cm
- Bag sneglene i 12-15 min ved 200 grader uden varmluft
- Lad kanelsneglene køle af og pynt med glasur
Seneste kommentarer