9/52 – Fastelavnsboller

Sådan nogle små lækre nogle… Bløde, søde og lidt snaskede indeni

Jeg ville egentlig hente fastelavnsboller med flødeskum hos bageren, men yndlings barsels buddy mente at vi skulle bage i stedet for. Og som sagt så gjort. Her finder du opskriften på mine nemme og lækre fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 51 minutter
Ret Kage
Antal 16 Stk

Ingredienser
  

  • 350 g mel
  • 100 g smør margarine
  • 25 g gær
  • 1,5 dl mælk lunken
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk sukker

Kage crema

  • 2,5 dl fløde eller mælk
  • 65 g sukker
  • 1 spsk maizena
  • 2 æg
  • 2 tsk vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Smørret smuldres ud i melet sammen med salt og sukker
  • Gæret opløses i den lune mælk og kommes i mel blandingen sammen med de øvrige ingredienser
  • Ælt dejen til en glat og smidig dej
    Lad dejen hæve 45 min
  • Begynd på kage cremen nu
  • Dejen deles i 4 og rulles ud til en firkant, der deles i 4
    Dejen fyldes med 1 spsk kagecreme, marmelade, chokolade, remonce eller hvad du lige har lyst til
  • Form bollerne ved at tage hvert hjørne og saml og derefter de 4 nye hjørner. Placeres med lukningen ned ad
  • Lad bollerne hæve ca 1 time et lunt sted
  • Bollerne bages ved 200 grader ved varmluft i 14-16min
  • Lad bollerne køle af på en rist inden der dekoreres med glasur

Kage creme

  • Hæld mælken i en lille gryde sammen med sukker og vanille
    Maizena sies ned i mælken for at undgå klumper
    Tilsæt æg og vanilje
  • Det hele piskes sammen og varmes op under konstant piskning
    Kagecremen skal koge et par minuter for at fjerne maizena smagen og få cremen til at tykne og sætte sig
  • Når cremen er kogt tages den af varmen og stilles til afkøling med et stykke film helt nede i cremen for at undgå den trækker skind

Eneste problem med denne opskrift er at der er for lidt – de forsvandt helt af sig selv inden kaffen er løbet igennem maskinen

Glasur er altid en god ide…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering