Go Back

Fastelavnsboller med creme

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 51 minutter
Ret Kage
Antal 16 Stk

Ingredienser
  

  • 350 g mel
  • 100 g smør margarine
  • 25 g gær
  • 1,5 dl mælk lunken
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk sukker

Kage crema

  • 2,5 dl fløde eller mælk
  • 65 g sukker
  • 1 spsk maizena
  • 2 æg
  • 2 tsk vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Smørret smuldres ud i melet sammen med salt og sukker
  • Gæret opløses i den lune mælk og kommes i mel blandingen sammen med de øvrige ingredienser
  • Ælt dejen til en glat og smidig dej
    Lad dejen hæve 45 min
  • Begynd på kage cremen nu
  • Dejen deles i 4 og rulles ud til en firkant, der deles i 4
    Dejen fyldes med 1 spsk kagecreme, marmelade, chokolade, remonce eller hvad du lige har lyst til
  • Form bollerne ved at tage hvert hjørne og saml og derefter de 4 nye hjørner. Placeres med lukningen ned ad
  • Lad bollerne hæve ca 1 time et lunt sted
  • Bollerne bages ved 200 grader ved varmluft i 14-16min
  • Lad bollerne køle af på en rist inden der dekoreres med glasur

Kage creme

  • Hæld mælken i en lille gryde sammen med sukker og vanille
    Maizena sies ned i mælken for at undgå klumper
    Tilsæt æg og vanilje
  • Det hele piskes sammen og varmes op under konstant piskning
    Kagecremen skal koge et par minuter for at fjerne maizena smagen og få cremen til at tykne og sætte sig
  • Når cremen er kogt tages den af varmen og stilles til afkøling med et stykke film helt nede i cremen for at undgå den trækker skind