Evas fødselsdags boller

Da jeg stod i lære havde jeg en sød kollega, som jeg havde fortalt jeg skulle bage boller. Hun ville gerne dele hendes opskrift med mig, så vi aftalte at hun ville ringe til mig om eftermiddagen, kl 16, også kunne jeg få den der – det er jo træls at ringe forgæves.

Tak til dig Eva, jeg har brugt opskriften mange gange siden jeg fik opskriften for 10-12 år siden.

Evas fødselsdags boller

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 38 minutter
Ret Brød
Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand lunken
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 75 g margarine eller smør
  • 500 g mel

Sådan gør du
 

  • Smelt margarinen og lad det køle af
  • Opløs gæret i vandet og tilsæt salt og sukker
  • Tilsæt æg og smeltet margarine
  • Tilsæt melet og ælt i 10 min. Dejen skal være blød og smidig. Dejen er lidt fedtet pga. margarinen, men den er nem at arbejde med
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 min
  • Slå dejen ned og form 16 boller af dejen og sæt dem på en bageplade med papir. Jeg vejer 50g dej af til hver bolle, så de har samme størrelse
  • Lad bollerne hæve 30 min. Pensel evnt bollerne med et sammenpisket æg
  • Bollerne bages i ovnen ved 180 grader i 12 min.

Noter

Jeg bytter ofte 20% hvedemel ud med grahamsmel. Det giver lidt grovere boller men uden at bollerne bliver tungere eller tørrere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering