Nu begynder madpakke rutinen igen, dog er det nyt for os, da drengene altid har fået frokost i deres institutioner, men grundet Corona, så skal de nu selv have frokost madpakke med – så det er det vi arbejder på nu! Jeg gider ikke lave flere forskellige deje, hvis en kan dække flere ting… OG – here we go! Minipizzaer, pølsehorn, frikadellebrød, skinkeboller og hvad vi ellers kan finde på
Madpakke brød
En god all round dej til madpakker eller skovturen. Dejen kan deles og bruges til flere forskellige bagværk, hvilket gør det nemt at lave flere forskellige ting til fryseren og madpakken.
Ingredienser
- 4 dl kærnemælk
- 2 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk honning
- 1,5 tsk salt
- 125 g smør
- 200 g grahamsmel
- 800 g hvedemel
Sådan gør du
Dejen
- Lun kærnemælk og vand til finger varm og opløs gæret der i
- Tilsæt honning, salt, æg, smør og grahamsmel og rør godt sammen
- Tilsæt hvedemel og juster evnt mel mængden lidt. Dejen skal være lidt klistret
- Dejen til dækkes og stilles til hævning i en times til eller til dejen er blevet dobbelt så stor
- Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og del dejen i 4 klumper. Hver klump deles og formes som ønskes, se nedenfor
- Bages ved 200 grader i ca. 8 min, husk at holde øje med dem. Pensel evnt med sammen pisket æg
Mini pizzaer
- Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og del i passende stykker. Jeg syntes 9 firkanter er fin størrelse
- Hver dej stykke pyntes med pizza sovs, topping og revet ost
Pølsebrød /frikadellebrød
- Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og del i passende stykker. Jeg syntes 9 firkanter er fin størrelse
- Del nogle pølser i 1/3 dele og rul et stykke pølse eller en lille frikadelle ind i hvert dej stykke, husk at lukke enderne godt
Seneste kommentarer