Svampet squashkage

En sensommer klassiker til når naboens have har produceret alt for mange squash.

Jeg har fået tre store flotte squash af svigermor, så det kaldte altså på en squashkage- en til babysitterne og en til at tage med til Palsgårdsommerspil. Begge kager blev rost, nydt og spist, så den blev godkendt.

En kage der består af så stor en mængde grønsager, må jo næsten kunne betegnes som sund- er du ikke enig?

Det er i hvertfald en dejlig, let krydret, svampet kage der kan fyldes med lidt af hvert.

Squashkage

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Kagen

  • 500 g squash
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 2 dl olie
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 350 g mel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g rosiner

Glasur/topping

  • 200 g philadelphia, original ikke light!
  • 125 flormelis
  • 75 g smør stuetemperatur
  • 1 spsk citron sådan ca

Sådan gør du
 

Kagen

  • Riv squashen fint, du skal ende med at have 500g eller en halv liter
  • Pisk sukker og æg sammen
  • Tilsæt olie og den fint revne squash og bland det sammen
  • Tilsæt solsikkekerner og rosiner
  • Bland natron, bagepulver, salt, kanel, vaniljesukker og mel sammen og si det i den våde blanding
  • Hæld dejen i en springform, bradepande eller hvad du lige vil bage kagen i
  • Bag kagen ved 175 g i ca. 45 min. Husk at tjekke at kagen er gennembagt inden du taget den ud af ovnen Bagetiden varierer alt efter hvilken form du vælger og størrelsen på denne
  • Lad kagen køle helt af inden kagen pyntes med sigtet flormelis, en ostecreme eller det du lige føler for

Glasur/topping

  • Smørret skal være blødt for ellers kommer der smør klumper i glasuren. Pisk smør, flormelis og citron med håndmikser eller i røremaskine, 5 min er nok ikke helt ved siden af
  • Når blandingen er helt glat og jævn, tilsættes Philadelphia og der piskes kun lige til blandingen igen er jævn og glat
  • Jeg puttede glasuren i en sprøjtepose med stjernetyl og smed det i køleskabet et par timer så det kunne sætte sig. Glasuren kan også bare smøres på den afkølede kage med det samme

Noter

Rosinerne kan sagtens undlades hvis i ikke er til rosiner i kager. Prøv evnt at skifte solsikkekernerne ud med hakkede valnødder eller hasselnødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering