Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 0,5 kg grønne tomater
- 0,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 350 g rørsukker
- 2 spsk vanillesukker
- 1 stang vanille
- ingefær ca halv tommeltot størrelse
Sådan gør du
- Tomaterne prikkes med en tynd pålægs gaffel, tre-ben eller kødnål. Tomaternes skind skal være helt gennem hullet så tomaterne bliver “møre” og bløde
- Bland eddike, vand, sukker og vanille i en gryde og varm det op til sukkeret er smeltet
- Tilsæt tomaterne og lad den simre i 15-30 min alt efter tomaternes størrelse. Lad det simre til tomaterne virke møre
- Efter 10-20 min tilsættes ingefær
- Hæld tomaterne på skoldede glas og dæk tomaterne med lagen. Skær vanillestangen i stykker så hvert glas kan få et stykke i. Sæt straks låg på
Noter
For at forlænge holdbarheden så bruger jeg atamon til at skylde de skoldede glas i.
Seneste kommentarer