Mørdej eller tærtedej- sprød og smuldrende.
Mørdej til tærte
Hvis du laver en “mad tærte” så lader du bare værre med at putte sukker i.
Ingredienser
- 3 dl mel
- 0,5 dl sukker
- 100 g margarine koldt
- 1 æg
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Margarinen nuldres hurtig ud i melet
- Det hele blandes hurtig sammen til en fast dej uden at ælte
- Dejen stilles kold i en halv time inden det rullers ud
- Forbages 10 min ved 175 grader
- Kom det ønskede fyld i og bag tærten 20-30 min alt efter fyld
- Rul dejen ud og put den i et tærtefad. Prik dejen med en gaffel for at undgå den buler op på midten
Den hurtige måde
- Bland mel, sukker og salt i foodprocessoren
- Skær smørret i tern og tilsæt det til melet og blend til det ligner rasp
- Pisk ægget sammen og tilsæt det lidt af gangen
- Kør maskinen til dejen begynder at samle sig
- Ud på bordet med dejen og tryk dejen sammen
Noter
Til en “madtærte” undlades sukkeret og der kommes 0,5 tsk salt i.
Seneste kommentarer