De ultimative nemmeste boller du kan bage, det tager 5 min at mikse dejen, så om morgenen er det kun at tænde ovnen, klaske nogle dej klumper på pladen, ind i ovnen, bryg theen og så er der friske boller. Nemmere bliver det ikke.
Det er ikke de flotteste eller mest ensartede boller, men smagen fejler ikke noget.
Morgenboller
Ingredienser
- 15 g gær
- 7 dl koldt vand
- 8 g salt
- 850-900 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt salt og mel og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret klistret, så brug en grydeske. Dæk skålen med husholdningfilm eller låg og sæt den i køleskabet natten over
- Forvarm ovnen til 240 grader/varmluft
- Brug en ske til forsigtigt at tage så meget dej ud til det antal boller, du vil bage
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir
- Sænk temperaturen til 210 grader og bag bollerne i 15 minutter
Noter
Dejen kan holde sig op til 5 dage i køleskabet. Jo længere den står, jo mere surdejs smag for bollerne.
Seneste kommentarer