50/52 – Kanelsnegle uden tørre kanter

Jeg fik lige lyst til at bage med ældstebarnet på 3 år. Vi skulle jo også lige afprøve røremaskinen igen. Valget landede på kanelsnegle bagt i en lille bradepande så de ligger så tæt at de hæver sammen og vi undgår de kedelige tørre kanter.

Det er så fedt at se ældste barnets nysgerrighed på hvordan røremaskinen virker, hvorfor melet skal tilsættes lidt af gangen og at gær ikke smager ret godt. Alt er blevet prøvesmagt, pillet ved og smagt igen. Vores resultat blev ret godt syntes vi selv og at pynte med glasur er bare altid en fest.

Kanelsnegle

Samlet tid 45 minutter
Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 1,5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør blødt
  • 0,5 tsk salt
  • 350 g mel

Fyld

  • 4 tsk kanel
  • 75 g smør
  • 75 g brun farin eller almindelig sukker

Glasur

  • 75 g flormelis + lidt vand

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt sukker og salt
  • Tilføj smør og æg
  • Tilsæt melet lidt ad gangen så smørret kan arbejdes ud i dejen
  • Rør og ælt dejen i 10 min til dejen er jævn, og lækker at arbejde med. Dejen skal være blød og klistre lidt
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 45 min
  • Bland kanel, smør og brun farin allerede nu, så bliver smørret blødt og det er nemmere at blande massen
  • Ælt dejen let igennem og rul dejen ud på et meldrysset bord til 25*35cm sådan ca
  • Smør kanelsmørret på dejen, men stop 2 cm fra kanten påden ene lange side
  • Rul dejen sammen på den lange led
  • Del rullen i 12 stykker, ca 3 cm bredde
  • Bag kanelsneglene i en lille bradepande eller springform. Jeg Brugte en grillbakke, 28*18 cm
  • Bag sneglene i 12-15 min ved 200 grader uden varmluft
  • Lad kanelsneglene køle af og pynt med glasur
Sammenvoksene snegle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering