27/52 – Chokolade-pynte-kage

Der skal jo kage til når der er fødselsdag- også i børnehaven.

Og da ældste barnet er ret glad for “chokolade-pynte-kage” så blev det til det.

Udfordringen blev at et barn i børnehaven ikke må få laktose, så ud med mælken og ind med appelsinjuicen. Det fungerer ganges udemærket! Smørret blev byttet ud med raps olie og så var der kage alle børnene kunne spise.

Jeg fik 17 muffins ud af portionen, dog uden at have fyldt dem helt op.

På med glasur, glimmer og masser af krymmel!



Chokolade muffins med frosting

Ret Kage
Antal 20 stk

Ingredienser
  

Muffins

  • 250 g mel
  • 225 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 100 g hakket chokolade
  • 1 tsk vanille sukker
  • 50 g kakao pulver
  • 1 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 2,5 dl neutral yoghurt cremefraiche eller lignende
  • 100 g smeltet smør

Frosting

  • 250 g smør blødt, ikke smeltet
  • 375 g flormelis
  • 55 g kakao pulver
  • list salt
  • 1 tsk vanille ekstrat
  • 2 spsk mælk eller kaffe

Sådan gør du
 

Muffins

  • Alle tørre ingredienser blandes i en skål
  • Alle våde ingredienser blandes i en skål
  • Det hele blandes sammen til en jævn masse og kommes i muffinforme, der fyldes 2/3
  • Bages 15-18 min ved 200 grader
  • Kagerne er super gode dagen efter og de kan sagtens fryses og holder smag og form.

Frosting

  • Det hele piskes sammen i maskine til det er let og luftigt og puttes på de helt afkølede kager med sprøjtepose og tyl.

Noter

Disse muffins er meget egnede til at fryse ned, så det er nemt lige at hive et par stykker op når kage trangen rammen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering