24/52 – Black magic, den ultimative chokoladekage

Den ret populære kage- en svampet chokolade kage der smager af noget! Ikke sådan en fesen chokolade kage men den her er værd at bage! Også bliver den bedre af at stå en dag eller to.

Jeg har tidligere lavet den udskåret som tal til fødselsdag, hvor resterne blev til romkugler sammen med andre rester. Som muffins med frosting og endelig som en lag på lag kage med hindbær mousse i. Også var der også lige den klassiske med hvid glasur og krymmel.

Tal kagen er her pyntet med chokolade frosting, den finder du her. Og pyntet med friske og frysetørrede hindbær og små kyskager.

Kagen bliver bedre dagen efter og bedre endnu 2 dage efter. Kagen bliver mere svampet og lidt mere intens i smagen syntes jeg. Og den bliver ikke tør!

Black magic – chokoladekage

Portionen passer til en 24 cm springform eller 24*32 cm bradepande. Kan også bages i muffin forme – ca 30-40 min men tjek lige med en kødnål.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Kage
Antal 16

Ingredienser
  

  • 400 g sukker
  • 210 g mel
  • 75 g kakao pulver
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 2,4 dl kærnemælk andet surmælks produkt fungerer også
  • 2,4 dl stærk kaffe
  • 1,2 dl olie
  • 3 tsk vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Smør springform eller bradepande og drys med mel, så der er et tyndt mel lag på smørret – det hjælper med at få kagen til at hæve pænt og jævnt
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, bland det godt sammen
  • Bland i en anden skål æg, kærnemælk, kaffe og olie. Pist til det er en jævn masse
  • Bland nu det hele sammen med med håndmikser, røremaskine eller et piskeris. Det bliver en tynd dej, men det er helt OK
  • Hæld nu dejen i formen og bag det midt i ovnen uden varmluft, i 45-60 min. Andre opskrifter siger 30-40 min, men det har aldrig været nok i min ovn. Men prøv dig frem, stik i kagen med et ståspyd eller kødnål. Kagen er færdig når der ikke hænger noget dej ved pinden
  • Lad kagen køle 10-15 min inden du fjerner ringen på springformen eller tager den ud af formen. Lad derefter kagen køle helt af inden du skærer i den

Noter

I stedet for kærnemælk kan du bruge: ymer, skyr, cremefraiche, yoghurt osv. Dejen bliver lidt tykkere, men det gør ikke den store forskel for det færdige resultat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering