Black magic – chokoladekage

Black magic – chokoladekage

Portionen passer til en 24 cm springform eller 24*32 cm bradepande. Kan også bages i muffin forme – ca 30-40 min men tjek lige med en kødnål.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Kage
Antal 16

Ingredienser
  

  • 400 g sukker
  • 210 g mel
  • 75 g kakao pulver
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 2,4 dl kærnemælk andet surmælks produkt fungerer også
  • 2,4 dl stærk kaffe
  • 1,2 dl olie
  • 3 tsk vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Smør springform eller bradepande og drys med mel, så der er et tyndt mel lag på smørret – det hjælper med at få kagen til at hæve pænt og jævnt
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, bland det godt sammen
  • Bland i en anden skål æg, kærnemælk, kaffe og olie. Pist til det er en jævn masse
  • Bland nu det hele sammen med med håndmikser, røremaskine eller et piskeris. Det bliver en tynd dej, men det er helt OK
  • Hæld nu dejen i formen og bag det midt i ovnen uden varmluft, i 45-60 min. Andre opskrifter siger 30-40 min, men det har aldrig været nok i min ovn. Men prøv dig frem, stik i kagen med et ståspyd eller kødnål. Kagen er færdig når der ikke hænger noget dej ved pinden
  • Lad kagen køle 10-15 min inden du fjerner ringen på springformen eller tager den ud af formen. Lad derefter kagen køle helt af inden du skærer i den

Noter

I stedet for kærnemælk kan du bruge: ymer, skyr, cremefraiche, yoghurt osv. Dejen bliver lidt tykkere, men det gør ikke den store forskel for det færdige resultat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering