11/52 – Tærte dej

Sådan en tærte er nu god!

Men jeg har aldrig før lavet bunden selv. Jeg har taget den lette løsning og købt en rul-ud dej- men det er så sidste gang jeg har gjort det!

Jeg har troet at det var besværligt, tidskrævende og umuligt at lykkes med, men ved du hvad!?

Min tærte dej lykkedes i første forsøg! Ja jeg er stolt af mig selv!

Opskriften finder du her under.

Og da min tærte er en mad tærte så er der ikke sukker i og jeg brugte ca 50g grahamsmel og resten hvedemel.

Mørdej til tærte

Hvis du laver en “mad tærte” så lader du bare værre med at putte sukker i.
Ret Opskrifter
Antal 1 tærte

Ingredienser
  

  • 3 dl mel
  • 0,5 dl sukker
  • 100 g margarine koldt
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Margarinen nuldres hurtig ud i melet
  • Det hele blandes hurtig sammen til en fast dej uden at ælte
  • Dejen stilles kold i en halv time inden det rullers ud
  • Forbages 10 min ved 175 grader
  • Kom det ønskede fyld i og bag tærten 20-30 min alt efter fyld
  • Rul dejen ud og put den i et tærtefad. Prik dejen med en gaffel for at undgå den buler op på midten

Den hurtige måde

  • Bland mel, sukker og salt i foodprocessoren
  • Skær smørret i tern og tilsæt det til melet og blend til det ligner rasp
  • Pisk ægget sammen og tilsæt det lidt af gangen
  • Kør maskinen til dejen begynder at samle sig
  • Ud på bordet med dejen og tryk dejen sammen

Noter

Til en “madtærte” undlades sukkeret og der kommes 0,5 tsk salt i.

Fyldet blev et halvt broccoli hoved, 1 porre, en pakke bacon i tern. Det hele blev stegt på panden kort, bacon først. Krydret med lidt soya, timian og cayennepeber.

Og ægge blandingen bestod af 3 æg, ca 50g hytteost, 1,5 dl fløde og lidt peber.

I med fyldet, på med æggesnasket også i ovnen i 20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering