Min mormors vaniljekranse når de er bedst! Der er bare nogle opskrifter der ikke pilles ved, og det er for mig især dem jeg har minder og følelser forbundet med. Det gælder også mine vanilje kranse.
I dag tog jeg mig tiden til at lave dejen til årets vaniljekranse, der er bagt en lille smags prøve og resten af dejen er i fryseren.
Vanilje kranse
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 375 g smør eller margarine
- 250 g sukker
- 1 stang vanilje eller 5 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk hjortetaksalt
- 1 æg
Sådan gør du
- Smør og mel smuldres sammen. Det kan også køres på foodprocessor til det ligner rasp
- Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mas kornene sammen med lidt sukker så kornene bliver delt fra hinanden De tørre ingredienser blandes i melet
- Til sidst æltes ægget i og dejen samles til en ensartet dej. Dejen skal ikke æltes!
- Dejen sættes på køl. gerne til næste dag
- Dejen køres igennem kødhakkeren med en stjerneform på, skærer i stykker og samles til en ring
- Bages ved 190-200 grader i 8-10 min
Noter
Mel og smør smuldrede jeg i foodprocessoren fordi jeg ikke lige gad at smuldre det sammen.
Hvis du ikke har en kødhakke, kan dejes sagtens rulles til lillefinger-tynde pølser og samles til en ring og bages som instrueret
Seneste kommentarer