Deet eer Risengrød!

Nu er vi nået til sæsonen for flyverdragter, snotnæser og ikke mindst risengrød!
ej hvor har jeg glædet mig!
Her følger min måde at lave risengrød, så det ikke brænder på.
Jeg kan huske min mormor servede lun nisseøl med sukker i, til risengrød men det er ikke min favorit. For mig skal der altid være rød saftevand til.

Tænd ovnen på 125grader.
I en god gryde, jeg bruger en støbejerns gryde, kommes 1 dl vand og 1,5 dl grødris.

Lad ris og vand koge sammen og rør til næsten alt vand er væk.


Tilsæt 1 liter sødmælk, letmælk fungerer også fint, og varm det op til det koger.


Og nu kommer det sjove! Låg på gryden, ind i ovnen og om 10 min så rører du det lige igennem. Det gentages 2-3 gange.

Nu skulle grøden gerne have lidt konsistens så nu tilsættes 1 tsk salt.

Hvis grøden er tynd, så giver du det 10 min mere i ovne og ellers tager du det ud og sætter gryden til side så grøden kan køle lidt ned. Grøden bliver altid tykkere af at køle af, så lav endelig ikke grøden for tør/fast.
Nubskulle du gerne have en grydefuld dejlig risengrød, i en gryde der ikke er brændt på.
Husk at server med kanelsukker og en kold smørklat.

Det er virkelig et dejligt syn! Ingen skuren, bare vask

Nogle gange sker det at der er en rest tilbage i gryden og den skal jo ikke gå til spilde!
Så her følger klatkagerne, de der tykke, bløde nogle som minder mig om min mormor og morfar.

400-500g kold risengrød

1 æg

4 spsk hvedemel

2 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

Det hele blandes sammen og der justeres med lidt hvedemel hvis dejen er meget tynd

Dejen steges i rigeligt smør på begge sider. Lav hellere mange små, end få store klat kager. Server med kanelsukker, syltetøj eller sirup.

For mig er der noget barndom i klatkager, som jeg håber mine drenge også vil skabe minder om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.