Skovmærker som krydderi?

I weekenden var vi på tur i skoven med en naturvejleder. Der fandt vi blandt andet skovmærker. Vejlederen havde lavet sukker med den lille fine plante og så kom ideerne…

I stedet for vanillekranse så prøver jeg med skovmærke kranse.

Men først skal sukkeret laves, så efter en lidt våd tur i skoven er jeg nu indehaver af “en hat fuld” skovmærker, de skal vaskes, tørres i ovnen og blendes med sukker.

Skovmærkesukker

Til denne portion har jeg brugt 200 g sukker og ca 20 g tørrede skovmærker.

  • Pluk et par håndfulde skovmærker, gerne med blomster
  • Rens/vask for dyr og andre blade
  • Tørre i ovn, 3-4 timer ved 50 grader – vend dem info mellem
  • Lad bladene køle af
  • Blend bladene med sukkeret
  • Sigt krydder sukkeret så de største blad og stængel dele fjernes
  • Opbevares i rent, tæt sluttende glas

Nu er det bare at finde tid til at bage med mut nye krydder sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.