Ranger cookies er oprindeligt tænkt som en energi fyldt snack til de rangers der skulle vandre langt og havde brug for energi fyldt med sukker og mæthed. Men selv om du måske ikke er renger i din fritid, så fungerer de også godt i madpakken, i skuffen på kontoret og som en lækker cookie til en god kop the – ja jeg er ikke til kaffe. De holder sig godt og længe. Og når man laver dem små så kan man måske spise to.
Ranger Cookies
En klassisk cookie er dette ikke, men det er en lækker blanding af alle gode sager
Ingredienser
- 225 g smør stuetemperatur
- 200 g sukker
- 150 g brun farin
- 2 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 225 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 150 g havregryn finvalsede
- 75 g cornflakes
- 85 g kokosmel
- 100 g rosiner
- 100 g chokolade hakket
Sådan gør du
- Smør, sukker, farin og vaniljesukker piskes sammen til en blød og jævn masse, minimum 5 min
- Bland mel, havregryn, kokos, bagepulver og cornflakes i en anden skål
- Bland mel og sukker massen sammen, bland kun til melet lige arkurat er blandet i
- Bland chokolade og rosiner i dejen, bland kun til chokolade og rosiner er blandet rundt
- Lav kugler af dejen på ca. 30 g, og lad den stå på køl i op til 24 timer
- Forvarm ovnen til 180 g. Cookies bages på bagepapir i 10-12 minutter, hellere lidt for lidt end lidt for meget
Noter
Du kan bruge lige den type chokolade du kan lide eller har i skabet og rosiner kan byttes ud med tranebær eller helt undlades.
Prøv dig frem, jeg er sikker på det ikke kan gå galt
Hvorfor skal de stå på køl
Jeg lader altid alle former for cookies hvile på køl i 2-24 timer. Det får smagen til at samle sig. Du kan godt undlade at putte dem på køl inden bagning.