Madbrød med kryddersmør

Madbrød med kryddersmør

Ret Brød
Antal 2 brød

Ingredienser
  

Dej

  • 15 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 dl tykmælk eller andet surmælks produkt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 500 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel eller fuldkorns hvedemel

Fyld

  • 100 g kryddersmør

Sådan gør du
 

  • Gæret opløses i vanden sammen med salt
  • TIlsæt tykmælk og sukker
  • Ælt melet i lidt af gangen og ælt dejen godt i gennem til den er smidig
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time
  • Slå dejen den og ælt den igennem, del den i 2 og rul hver klump til en firkant på ca 25*30 cm
  • Fordel kryddersmørret på hver firkant og rul dejen sammen. Flet brøddet som en af de 2 forslag herunder
  • Brødene efter hæves 30 min
  • Brødene bages på bageplade med papir ved 200 grader i 15-20 min

Formning 1

  • Den sammen rullede dej skæres igennem på langs, på nær 2 cm i toppen. De 2 ender vendes så snittet er synligt og enderne flettes sammen over hinanden

Formning 2

  • Den sammenrullede dej skæres igennem på tværs, som til kanel snegle, men der skæres ikke helt igennem. “Sneglene” vendes skiftevis til hver side så det ligner lidt noget flet værk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering