Krymmel i lange baner

Krymmel er dyrt i store mængder men det er egentlig nemt at lave selv- det tager lidt tid og rolige hænder men det er det værd.

Krymmel

  • 1 bæger pastu. æggehvide
  • 165 g flormelis eller til konsistensen er som sej glasur.
  • Farve- jeg har brugt frugtfarve men pasta farve skulle være bedre da det indeholder mindre vand.
  • Evnt smag hvis du syntes det kunne være sjovt

Glasuren farves og kommes i sprøjtepose. Klip et lille hul og så er det bare igang. Der er til 6-8 plader krymmel sæt efter hvor tæt du laver striberne.

Pladerne kan du lade stå på bordet og tørre i en halv dag eller tørre dem i ovnen ved 75 grader i 30-40min.

Når krymmel stængerne er tørre knuses de til passende krymmel størrelse. Opbevar krymlet i en lufttæt beholder.

Glasur øjne

  • 1 bæger pastu. æggehvide
  • 165 g flormelis eller til konsistensen er som sej glasur.
  • Sort pastafarve eller kakao pulver i mangel af andet

Det hele piskes sammen og en lille smule tages fra og tilsættes sort pasta farve.

Kom det i 2 sprøjteposen, klip et lille hul og start med at lave de hvide øjne i den størrelse du vil have dem. Derefter kommes en sort dut ovenpå som popil.

Ind i ovnen ved 75 grader i en times tid til de er helt tørre, tjek at de nemt slipper bagepapiret. Lad den evnt blive i ovnen til ovnen er kold.

Opbevares i luft tæt beholder når de er kølet helt af. De kan i princippet holde i flere måneder.

Hvis du ikke vil bage dem kan de også stå til tørre ved stuetemperatur i et døgns tid, tjek igen at de nemt slipper bagepapiret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.