Krymmel er dyrt i store mængder men det er egentlig nemt at lave selv- det tager lidt tid og rolige hænder men det er det værd.
Krymmel
- 1 bæger pastu. æggehvide
- 165 g flormelis eller til konsistensen er som sej glasur.
- Farve- jeg har brugt frugtfarve men pasta farve skulle være bedre da det indeholder mindre vand.
- Evnt smag hvis du syntes det kunne være sjovt
Glasuren farves og kommes i sprøjtepose. Klip et lille hul og så er det bare igang. Der er til 6-8 plader krymmel sæt efter hvor tæt du laver striberne.
Pladerne kan du lade stå på bordet og tørre i en halv dag eller tørre dem i ovnen ved 75 grader i 30-40min.
Når krymmel stængerne er tørre knuses de til passende krymmel størrelse. Opbevar krymlet i en lufttæt beholder.
Glasur øjne
- 1 bæger pastu. æggehvide
- 165 g flormelis eller til konsistensen er som sej glasur.
- Sort pastafarve eller kakao pulver i mangel af andet
Det hele piskes sammen og en lille smule tages fra og tilsættes sort pasta farve.
Kom det i 2 sprøjteposen, klip et lille hul og start med at lave de hvide øjne i den størrelse du vil have dem. Derefter kommes en sort dut ovenpå som popil.
Ind i ovnen ved 75 grader i en times tid til de er helt tørre, tjek at de nemt slipper bagepapiret. Lad den evnt blive i ovnen til ovnen er kold.
Opbevares i luft tæt beholder når de er kølet helt af. De kan i princippet holde i flere måneder.
Hvis du ikke vil bage dem kan de også stå til tørre ved stuetemperatur i et døgns tid, tjek igen at de nemt slipper bagepapiret.
Seneste kommentarer