3/52 – Kringle

Næste opskrift i rækken blev en lækker kringle.

Kringle med remonce og rosiner

Jeg har aldrig forsøgt mig med kringle før, så jeg er temmelig stolt af resultatet, dejen blev luftig og fyldet var fugtigt uden at være sjasket- en helt igennem perfekt kringle i min optik.

Kringle

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Kringle

  • 0,5 pk gær
  • 1 dl mælk lunken
  • 150 g smør stuetemperatur
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel +lidt til udrulning hvis dejen klistrer til bordet
  • 1 tsk salt

Remonce

  • 125 g smør
  • 125 g sukker

Pynt

  • Perlesukker
  • Mandel/hasselnøddeflager
  • 1 æg sammenpisket

Sådan gør du
 

Kringle

  • Opløs gæren i den lune mælk
  • Bland alle ingredienser i, på nær mel. Dejen er lidt klistret, men det er helt okay og skal nok blive godt Lad dejen hæve 30 min
  • Ælt dejen igennem, del den i 2 og rul den ud i en firkant, 20*35cm
  • Fyld kringlen med alt fra remonce med marcipan, remonce og rosiner, tynde æblebåde m kanel eller remonce med knuste makroner og mandel essens Der er mange muligheder så prøv dig frem
  • Fordel det ønskede fyld på den midterste 1/3 af dejen
  • Fold kringlerne pænt sammen. Pensl med sammenpisket æg og pynt med perlesukker og mandelflager- eller hvad du lige har lyst til
  • Lad kringlerne efterhæve 15-20 min på bagepladen
  • Bag kringlerne ved 190 grader i 15 min

Remonce

  • Sukker og smør moses sammen til en ensartet masse

Noter

Dette er en gammel opskrift jeg har fået fra en skøn dame jeg kender. Opskriften er fra hendes mor så den er testet utallige gange Dejen bliver let og bestemt ikke tør! Rosinerne kan med fordel blødes lidt ud i appelsinsaft eller andet du syntes smager godt- vand kan også bruges

Men da vi ikke selv kan spise os igennem 2 kringler, så blev sviger mekanikken inviteret til eftermiddagskaffe.

Den ene kringle blev fyldt med remonce og rosiner. Rosinerne kunne godt have haft selvskab af noget appelsinsaft eller bare vand til at suge lidt væske, da rosinerne var temmelig tørre da de kom i kagen.

Den anden kringle blev fyldt med remonce, æblebåde, ca 3-4mm tykke, samt et generøst drys kanelsukker.

Det er ikke sidste gang jeg bager kringle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering