Frugtkage, bærkage eller bare skøn kage

Det her er nok den hurtigste kage jeg kender. Hvis du starter med at tænde ovnen, så er dejen klar når ovnen er varm. Også kan du variere kagen som du ønsker, tilsæt det frugt du kan lide og nyd den med nogle du holder af.

Frugtkage

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 180 g frugt æbler, hindbær, rabarber eller anden frugt
  • 2 spsk sukker til frugten
  • 2 æg
  • 70 g sukker til æggesnaps
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g marcipan
  • 75 g smør

Sådan gør du
 

  • Rengør frugten og skær den i mindre stykker, ca 1-1,5 cm Hæld sukker over og vend det rundt og lad det stå
  • Smelt smørret og stil det til side Riv marcipanen groft og stil det til side
  • Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig æggesnaps
  • Sigt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og vend det i æggesnapsen
  • Bland revet marcipan og frugt stykkerne i dejen
  • Til sidst blandes smeltet smør i dejen og hældes i en smurt springform, ca 20 cm i diameter Pynt evnt med til ekstra frugt eller mandler
  • Bages ved 180 grader, ikke varmluft, i ca 45 min eller indtil kagen er gennembagt
  • Lad kagen køle af og server den som den er, eller med creme fraiche eller måske en lille klat is

Noter

Kagen tager ikke skade af en tur i fryseren, men den holder sig også fin fugtig og lækker i 2-3 dage. Brug det frugt du har i til rådighed, hindbær, brombær, rabarber, blommer, moden pære osv. Halv portion passer til en springform 16 cm  diameter.

2 kommentarer

  1. 5 stars
    Virkelig lækker kage. Helt genial til at få brugt nogle af de bær og frugter jeg har liggende i fryseren. Tak 🙂

Skriv et svar til Lisbet Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering