Sådan nogle små lækre nogle… Bløde, søde og lidt snaskede indeni
Jeg ville egentlig hente fastelavnsboller med flødeskum hos bageren, men yndlings barsels buddy mente at vi skulle bage i stedet for. Og som sagt så gjort. Her finder du opskriften på mine nemme og lækre fastelavnsboller
Fastelavnsboller med creme
Ingredienser
- 350 g mel
- 100 g smør margarine
- 25 g gær
- 1,5 dl mælk lunken
- 1 æg
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk sukker
Kage crema
- 2,5 dl fløde eller mælk
- 65 g sukker
- 1 spsk maizena
- 2 æg
- 2 tsk vanillesukker
Sådan gør du
- Smørret smuldres ud i melet sammen med salt og sukker
- Gæret opløses i den lune mælk og kommes i mel blandingen sammen med de øvrige ingredienser
- Ælt dejen til en glat og smidig dejLad dejen hæve 45 min
- Begynd på kage cremen nu
- Dejen deles i 4 og rulles ud til en firkant, der deles i 4Dejen fyldes med 1 spsk kagecreme, marmelade, chokolade, remonce eller hvad du lige har lyst til
- Form bollerne ved at tage hvert hjørne og saml og derefter de 4 nye hjørner. Placeres med lukningen ned ad
- Lad bollerne hæve ca 1 time et lunt sted
- Bollerne bages ved 200 grader ved varmluft i 14-16min
- Lad bollerne køle af på en rist inden der dekoreres med glasur
Kage creme
- Hæld mælken i en lille gryde sammen med sukker og vanilleMaizena sies ned i mælken for at undgå klumperTilsæt æg og vanilje
- Det hele piskes sammen og varmes op under konstant piskningKagecremen skal koge et par minuter for at fjerne maizena smagen og få cremen til at tykne og sætte sig
- Når cremen er kogt tages den af varmen og stilles til afkøling med et stykke film helt nede i cremen for at undgå den trækker skind
Eneste problem med denne opskrift er at der er for lidt – de forsvandt helt af sig selv inden kaffen er løbet igennem maskinen
Seneste kommentarer