Chokoladekage – igen

En chokoladekage er altid god, og de fleste kan lide den. Denne holder sig lækker i 3 dage. Den bliver faktisk bedre af at stå. Den kan også sagtens fryses.

Chokoladekage – igen

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Kage
Antal 12 Personer

Ingredienser
  

Kage

  • 6 spsk kakao
  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • 2,5 dl vand
  • 2 æg
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt

Glasur

  • 3 spsk kakao
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk smør eller margarine
  • 0,5 dl mælk eller vand
  • 2 tsk stødt kanel kan undlades

Sådan gør du
 

Kagen

  • Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med kakao, det hjælper til at der ikke kommer kakao klumper i dejen
  • Sigt resten af de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt æg, smør og vand og pisk det hele sammen til en jævn dej uden klumper
  • Hæld dejen i en bradepande ca 20*30
  • Bag kagen på den næst nederste rille i ovnen i cirka 30 minutter ved 170 grader. Kagen må ikke bages for meget, da den gerne må være lidt klæg i midten så den ikke smuldrer
  • Lad kagen køle af i formen, på en rist

Glasur

  • Varm forsigtigt mælken i en lille gryde. Den skal ikke koge
  • Si de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Bland alle ingredienserne sammen med den varme mælk, så glasuren bliver tyk og blank
  • Smør glasuren på kagen, når kagen er kølet helt af

Noter

Frys kagen uden glasur, så har du altid en hurtig kage til gæster.
Kagen kan sagtens bages i muffin forme, så reguleres tiden til 25 min ca. men tjek dem lige undervejs med en kødnål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering