Black magic – chokoladekage
Portionen passer til en 24 cm springform eller 24*32 cm bradepande.
Kan også bages i muffin forme – ca 30-40 min men tjek lige med en kødnål.
Ingredienser
- 400 g sukker
- 210 g mel
- 75 g kakao pulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 2,4 dl kærnemælk andet surmælks produkt fungerer også
- 2,4 dl stærk kaffe
- 1,2 dl olie
- 3 tsk vanillesukker
Sådan gør du
- Smør springform eller bradepande og drys med mel, så der er et tyndt mel lag på smørret – det hjælper med at få kagen til at hæve pænt og jævnt
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål, bland det godt sammen
- Bland i en anden skål æg, kærnemælk, kaffe og olie. Pist til det er en jævn masse
- Bland nu det hele sammen med med håndmikser, røremaskine eller et piskeris. Det bliver en tynd dej, men det er helt OK
- Hæld nu dejen i formen og bag det midt i ovnen uden varmluft, i 45-60 min. Andre opskrifter siger 30-40 min, men det har aldrig været nok i min ovn. Men prøv dig frem, stik i kagen med et ståspyd eller kødnål. Kagen er færdig når der ikke hænger noget dej ved pinden
- Lad kagen køle 10-15 min inden du fjerner ringen på springformen eller tager den ud af formen. Lad derefter kagen køle helt af inden du skærer i den
Noter
I stedet for kærnemælk kan du bruge: ymer, skyr, cremefraiche, yoghurt osv. Dejen bliver lidt tykkere, men det gør ikke den store forskel for det færdige resultat
Seneste kommentarer