Jeg fandt nogle bananer i frugtkurven der havde haft bedst af at være blevet spist tidligere på ugen. Men i stopmadspilds tanken så blev de til en hurtig Banankage med hjælp fra begge drenge.
Børn kan være geniale i køkkenet! Da vores endnu er ret små, er deres opgaver ofte at mose, holde håndmikser, hælde ting i skålen og selvfølgelig- den aller vigtigste opgave af dem alle! At slikke piskerisene og skålen.
Det skønne ved banankagen er at den holder sig lækker i nogle dage. Og det skader på ingen måde smagen hvis der lige kommet et lag hakket chokolade på kagen når den kommer ud af ovnen, så chokoladen kan smelte til en skønt overtræk med knæk.
Banankage
Ingredienser
- 230 g sukker
- 120 g margarine eller smør
- 2 æg
- 2-3 bananer modne
- 25 g hasselnødder kan undlades
- 0.25 tsk salt
- 1 tsk natron
- 1 tsk vanillesukker
- 0,75 dl kærnemælk
- 190 g mel
Topping
- 150 g chokolade.
Sådan gør du
Kagen
- Pisk margarine og sukker sammen
- Mos bananerne godt og bland det i sukkeret sammen med æg, kærnemælk, nødder, salt, vanille, natron og hakkede hasselnødder
- Tilsidst tilsættes melet og det hele blandes til en jævn dej
- Bages i alt fra rugbrødsform, springform eller bradepande. Bag i ca 35 min ved 200 grader
Topping
- Hak chokoladen og drys den oven kagen så snart den kommer ud af ovnen. Varmen fra kagen vil smelte chokoladen
- Alternativt kan chokoladen smeltet over vandbad og smøres på efterfølgende- men hvorfor skabe mere opvask end højst nødvendig
Noter
Nødderne kan sagtens undværes.
Det ultra nemme chokolade låg er at putte pålægschokolade på når kagen stadig er varm. Ingen hakken, dryssen eller smelten.
Seneste kommentarer